DALSBRUK - TAALINTEHDAS

Hitta Dalsbruks tjänster - Löydä Taalintehtaan palvelut

Fem orsaker att besöka Dalsbruk

STÄMNINGEN

Stämningen i Dalsbruk är enastående. Här hälsar man på alla som kommer emot och brukshumorn kan man inte missa, eller vad sägs om husnamn som Kärringlängtan och Hundkojan? Ett av de bästa sätten att uppleva byns stämning är att besöka Dalsbruks sommartorg på onsdag eller lördag. Då samlas sommargäster och fast bosatta för uppköp och samvaro. Under vinterhalvåret kan man njuta av tystnaden och exempelvis ta en titt på havsörnarna som sitter och väntar på sitt byte ute på Bruksviken.

UNIK BRUKSORT

Dalsbruk har en intressant historia som tydligt syns i byns utformning – Dalsbruk är inte ett museum utan en levande brukshistoria. I stranden kan man bekanta sej med de unika kolugnarna som är byggda av slaggsten, medan den gamla masugnen finns i den spännande omgivningen invid Masugnsträsket. Dalsbruk kan jämföras med en stad där helheten består av villor, parker och arbetarbostäder från olika årtionden.

BYN OMGIVEN AV SKÄRGÅRDSHAVET OCH INSJÖAR

Finlands mest unika och mångsidiga skärgård är dominerande i Dalsbruks omgivning, men minst lika unika är insjöarna bara ett stenkast från havsstranden. För motionärer, friluftsmänniskor och idrottare finns det oändligt med alternativ. Varför inte prova på frisbeegolf, naturstigarna eller bara njuta ute i naturen.

STARTPUNKT FÖR UTFLYKTER

Dalsbruk är också porten till Skärgårdshavets nationalpark. Du når Finlands vackraste skärgård med egen båt, förbindelsebåt, kanot eller cykel. Dalsbruk med det digra serviceutbudet är en ypperlig startpunkt för dagsutflykter, men också längre äventyr i näromgivningen, skogen eller skärgården.

ALLT DU BEHÖVER

All service och alla aktiviteter finns i Dalsbruk och dessutom på gångavstånd! I förhållande till byns storlek är serviceutbudet digert, det finns restauranger och caféer, aktiviteter och övrig service – bland dem Alko och apotek.

Händelser

Loading RSS Feed