Kultur

 

Den speciella atmosfären i Dalsbruk drar till sig olika slag av konstnärer. Bruksmiljön fungerar som estrad för flera kulturevenemang, bland dem Baltic Jazz och Festival Norpas. Flera hantverkare och konstnärer på Kimitoön har också öppnat sina dörrar för besökare. I Dalsbruk kan man titta in hos keramikverkstaden Ceracon i Sabbels eller glasblåseriet Glashyttan i Gamla Tackjärnsgjuteriet.

Att delta i de guidade bruksvandringarna (varje vardag kl.18 i juli) är det absolut bästa sättet att bekanta sig med Dalsbruks histora och byggnader. Mera information: http://www.bruksmuseum.fi/. Man kan också på egenhand ta en rundtur i Dalsbruk för att beundra det fina byggnaderna.

Bruksmuseet är en del av Sagalunds Museums barnkulturcenter och i muséet ordnas program för barn året om. Sommartid får barnen ta en tillbakablick i historien under Barnens tidsresor.

I Dalsbruk finns ett bibliotek, en biograf samt flere gånger under året en konstutställning i Ämbetshuset. I Folkets hus uppför amatörteatergruppen Bruksteater pjäser för vuxna och barn.

Med cykel, bil eller båt tar man sig lätt till Söderlångvik gård. Den fascinerande helheten av historia, kultur och natur utgjorde i tiderna Amos Andersons sommarresidens. Ta en tur till Söderlångvik och njut av skärgårdsnaturen och oförglömliga upplevelser i en kulturhistoriskt unik miljö.