För barnfamiljer

 

Dalsbruk är ett ypperligt ställe också för barnfamiljer då allt finns på gångavstånd. Det finns flera simstränder såväl vid havet som vid insjöarna. Vid Lilla Masugnsträsket finns en fin klippig simstrand och vid havet finns Folkhälsans sandstrand. Vid Folkhälsans strand finns omklädningsrum, utedass och lekplats. På sommaren ordnar Folkhälsan också simskola.

Lekparker finns det två i Dalsbruk. En invid gästhamnen och den andra i Parken.

Bruksmuseet är en del av Sagalunds Museums barnkulturcenter och i muséet ordnas program för barn året om. Tiden flyger iväg under regniga dagar då barnen har möjlighet att leka gammaldags lekar. I det Gamla Tackjärnsgjuteriet finns idag en lokal glasblåsare vars arbete det är intressant att följa med.

En rundtur runt den korta naturstigen Dammen (1km) orkar alla familjemedlemmar med. Stigen är kort men trots det är naturen varierande.

Det är också roligt att prova på paddling på Stora Masugnsträsket tillsammans med barnen. Du kan hyra en kanot från kommunens turistinformation.

Övriga aktiviteter kan man utöva vid idrottsplanen, på frisbeegolfbanan eller inomhus i Brukshallen. En regnig dag kan också spenderas i biblioteket där utbudet för barn är omfattande.

 

Ruukinpuiston leikkipuisto