Tapahtumat

 

Idyllinen miljöö on houkutellut Taalintehtaalle useita monipuolisia festivaaleja ja tapahtumia, jotka keräävät vuosittain pienen kylän täyteen yleisöä kotimaasta ja ulkomailta useamman kerran vuodessa.

Vanha Verstas on suosittu ja tunnelmallinen tila niin markkinoiden, konserttien, festivaalien kuin näyttelyiden järjestämiseen. Bio Ponyn elokuvateatterissa on menneen ajan tunnelmaa ja siellä järjestetään ympäri vuoden elokuvien lisäksi niin konsertteja kuin monenmoista muutakin kulttuuriohjelmaa. Taalintehtaan kuuluisa tori on varsinkin kesäkeskiviikkoisin koko lähiseudun kokoontumispaikka. Sen kauniilla toriestradilla nähdään iltatorien ja muiden tapahtumien aikaan esityksiä jokaiseen makuun.


https://www.visitkimitoon.fi/fi/tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 • Semesterstöd: Må bra vecka
  5. loka 2020Semesterstöd 2020Svenska semesterförbundet i Finland r.f är en serviceorganisation vars målsättning är att erbjuda den svenskspråkiga befolkningen semestertjänster på sitt modersmål med medel från Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) . Förbundet samarbetar med semesterhem runt om i Svenskfinland. På semesterhemmen kan semesterfirarna stimulera och förbättra sin livskvalitet både fysiskt och psykiskt.Semestervistelsen är ingen rehabilitering eller vårdform utan det är en period där man kan samla krafter och få nya upplevelser.Vem kan söka?Semesterstödet beviljas utgående från den sökandes ekonomiska, fysiska och sociala situation. Det lönar sig att noggrant motivera sitt behov av semesterstöd och fylla i blanketten noggrant eftersom man då har större chans att få semesterstöd. Motiveringen kan basera sig på ekonomiska, sociala, fysiska eller andra svårigheter och belastningar som den sökande eller dess familj har. Alla ansökningar poängsätts i enlighet med det som ansökanden skrivit på blanketten så det gäller att motivera ordentligt.Det lönar sig att ha fler semesterönskemål eftersom de ökar chansen att bli vald.Semesterförbundet ordnar semestrar för olika målgrupper som t.ex familjer, seniorer, närståendevårdare, ensamma, handikappade och kroniskt sjuka. Semesterförbundet samarbetar med olika förbund och föreningar som är med och ordnar program under semestervistelsen.Labbnäs semesterhem, semesterperioder 2020:” Må bra vecka” för vuxna:13.7-18.7.2020, sista ans.dag den 30.4.20205.10-10.10.2020, sista ans.dag den 30.8.202024.9-27.9.2020, Yogasemester för vuxna, sista ans.dag den 30.7.2020Yoga är för alla. Yoga är för dig som känner dig stressar, är rastlös, har svårt att sova, vill stretcha ut en stel kropp, för dig som vill hitta styrka och för dig som aldrig gjort yogan förr. Under helgen kommer vi ta emot era önskemål och skapa en sådan yoga helg som du önskar dig. Balansera kroppen inifrån och ut, testa på nya saker och ge tid för vila.Under veckoslutet fungerar Yoga Luxia med Cecilia Weckström som yogalärare. Du är varmt välkommen! ♥Ansök om semesterstöd hos Svenska semesterförbundet i Finland r.f. för att komma till oss och njuta av välförtjänt semester.
 • Semesterstöd: Yogasemester
  24. syys 2020
 • REKO jakelu
  21. elo 2020Reko-mallissa tuottaja ja kuluttaja tapaavat sovittuna ajankohtana ja kuluttaja saa ostaa ruokansa suoraa tuottajalta ilman välikäsiä. REKO-renkaat toimivat Facebookin kautta suljettuina ryhminään, joissa tilaukset ja toimitukset sovitaan. Kemiönsaaren REKOon pääset mukaan liittymällä facebook-ryhmään; https://www.facebook.com/groups/REKO.Kimitoon/  
 • SIIRRETTY VUOTEEN 2021 Festival Norpas 2020
  5. elo 2020 12:00SIIRRETTY VUOTEEN 2021! Yhdeksäs kansainvälinen monitaidefestivaali, Festival Norpas 5.-9.8.2020 Taalintehtaalla
 • Lasten päivät Ruukinmuseossa
  5. elo 2020Millaista oli elää Taalintehtaan ruukkikylässä 1900-luvun alussa? Lasten päivät Ruukinmuseolla tänä vuonna:ke 8.7 klo 10-11.30 kodin askareitake 22.7 klo 10-11.30 leikkejä ja leikkikalujake 5.8 klo 10-11.30 ruukin työpäivä Ohjelma on suunnattu etupäässä yli 5-vuotiaille. Ohjelma on kaksikielinen. Liput 5€
 • Valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt Taalintehtaan kirjastossa
  31. heinä 2020Hiittisten kylän historiikki Vårt Hitis julkaistiin kesällä 2019. Saman teeman valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt oli esillä Hiittisten kirjastossa, ja nyt pääset tutustumaan näyttelyyn Taalintehtaan kirjastossa! Näyttelyssä historialliset kuvat yhdistyvät moderniin aikaan mielenkiintoisella ja ajatuksia herättävällä tavalla. Näyttely on esillä 8.6-31.7.2020 välisenä aikana. Lämpimästi tervetuloa!
 • Valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt Taalintehtaan kirjastossa
  30. heinä 2020Hiittisten kylän historiikki Vårt Hitis julkaistiin kesällä 2019. Saman teeman valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt oli esillä Hiittisten kirjastossa, ja nyt pääset tutustumaan näyttelyyn Taalintehtaan kirjastossa! Näyttelyssä historialliset kuvat yhdistyvät moderniin aikaan mielenkiintoisella ja ajatuksia herättävällä tavalla. Näyttely on esillä 8.6-31.7.2020 välisenä aikana. Lämpimästi tervetuloa!
 • Lattari musiikin tapahtuma kesäterassilla
  29. heinä 2020Banda Caribe Helsinki soittaa salsan lisäksi kuubalaisia boleroita ja sonia, suosittuja kuumia latinohittejä, tanssittavaa vauhdikasta timbaa, cha cha chaata, merengueta ja romanttista bachataa. Säveltäjä ja musiikillinen johtaja Daniel Baro on sovittanut useat tunnetut kappaleet moderneiksi ja nykyaikaisiksi "al tiempo" versioksi, jotka soivat tuttuina, mutta kuitenkin uusina ja freesseinä tanssittavina kappaleina. Bandan oma tuotanto on myös Daniel Baron käsialaa.  Karismaattiset Bandan muusikot ja laulajat, solisti ja kitaristi Daniel Baron lisäksi, ovat conga- ja quiro -virtuoosi Alexis Neyra, Tres-kitaristi Oni Batista, trumpetisti Sami Pöyhönen sekä perkussionisti Andres Mena. Vamos a bailar, bienvenidos!
 • Valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt Taalintehtaan kirjastossa
  29. heinä 2020Hiittisten kylän historiikki Vårt Hitis julkaistiin kesällä 2019. Saman teeman valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt oli esillä Hiittisten kirjastossa, ja nyt pääset tutustumaan näyttelyyn Taalintehtaan kirjastossa! Näyttelyssä historialliset kuvat yhdistyvät moderniin aikaan mielenkiintoisella ja ajatuksia herättävällä tavalla. Näyttely on esillä 8.6-31.7.2020 välisenä aikana. Lämpimästi tervetuloa!
 • Valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt Taalintehtaan kirjastossa
  28. heinä 2020Hiittisten kylän historiikki Vårt Hitis julkaistiin kesällä 2019. Saman teeman valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt oli esillä Hiittisten kirjastossa, ja nyt pääset tutustumaan näyttelyyn Taalintehtaan kirjastossa! Näyttelyssä historialliset kuvat yhdistyvät moderniin aikaan mielenkiintoisella ja ajatuksia herättävällä tavalla. Näyttely on esillä 8.6-31.7.2020 välisenä aikana. Lämpimästi tervetuloa!
 • Valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt Taalintehtaan kirjastossa
  27. heinä 2020Hiittisten kylän historiikki Vårt Hitis julkaistiin kesällä 2019. Saman teeman valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt oli esillä Hiittisten kirjastossa, ja nyt pääset tutustumaan näyttelyyn Taalintehtaan kirjastossa! Näyttelyssä historialliset kuvat yhdistyvät moderniin aikaan mielenkiintoisella ja ajatuksia herättävällä tavalla. Näyttely on esillä 8.6-31.7.2020 välisenä aikana. Lämpimästi tervetuloa!
 • Valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt Taalintehtaan kirjastossa
  24. heinä 2020Hiittisten kylän historiikki Vårt Hitis julkaistiin kesällä 2019. Saman teeman valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt oli esillä Hiittisten kirjastossa, ja nyt pääset tutustumaan näyttelyyn Taalintehtaan kirjastossa! Näyttelyssä historialliset kuvat yhdistyvät moderniin aikaan mielenkiintoisella ja ajatuksia herättävällä tavalla. Näyttely on esillä 8.6-31.7.2020 välisenä aikana. Lämpimästi tervetuloa!
 • Valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt Taalintehtaan kirjastossa
  23. heinä 2020Hiittisten kylän historiikki Vårt Hitis julkaistiin kesällä 2019. Saman teeman valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt oli esillä Hiittisten kirjastossa, ja nyt pääset tutustumaan näyttelyyn Taalintehtaan kirjastossa! Näyttelyssä historialliset kuvat yhdistyvät moderniin aikaan mielenkiintoisella ja ajatuksia herättävällä tavalla. Näyttely on esillä 8.6-31.7.2020 välisenä aikana. Lämpimästi tervetuloa!
 • Lasten päivät Ruukinmuseossa
  22. heinä 2020Millaista oli elää Taalintehtaan ruukkikylässä 1900-luvun alussa? Lasten päivät Ruukinmuseolla tänä vuonna:ke 8.7 klo 10-11.30 kodin askareitake 22.7 klo 10-11.30 leikkejä ja leikkikalujake 5.8 klo 10-11.30 ruukin työpäivä Ohjelma on suunnattu etupäässä yli 5-vuotiaille. Ohjelma on kaksikielinen. Liput 5€
 • Valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt Taalintehtaan kirjastossa
  22. heinä 2020Hiittisten kylän historiikki Vårt Hitis julkaistiin kesällä 2019. Saman teeman valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt oli esillä Hiittisten kirjastossa, ja nyt pääset tutustumaan näyttelyyn Taalintehtaan kirjastossa! Näyttelyssä historialliset kuvat yhdistyvät moderniin aikaan mielenkiintoisella ja ajatuksia herättävällä tavalla. Näyttely on esillä 8.6-31.7.2020 välisenä aikana. Lämpimästi tervetuloa!
 • Valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt Taalintehtaan kirjastossa
  21. heinä 2020Hiittisten kylän historiikki Vårt Hitis julkaistiin kesällä 2019. Saman teeman valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt oli esillä Hiittisten kirjastossa, ja nyt pääset tutustumaan näyttelyyn Taalintehtaan kirjastossa! Näyttelyssä historialliset kuvat yhdistyvät moderniin aikaan mielenkiintoisella ja ajatuksia herättävällä tavalla. Näyttely on esillä 8.6-31.7.2020 välisenä aikana. Lämpimästi tervetuloa!
 • Valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt Taalintehtaan kirjastossa
  20. heinä 2020Hiittisten kylän historiikki Vårt Hitis julkaistiin kesällä 2019. Saman teeman valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt oli esillä Hiittisten kirjastossa, ja nyt pääset tutustumaan näyttelyyn Taalintehtaan kirjastossa! Näyttelyssä historialliset kuvat yhdistyvät moderniin aikaan mielenkiintoisella ja ajatuksia herättävällä tavalla. Näyttely on esillä 8.6-31.7.2020 välisenä aikana. Lämpimästi tervetuloa!
 • Lattari musiikin tapahtuma kesäterassilla
  18. heinä 2020Banda Caribe Helsinki soittaa salsan lisäksi kuubalaisia boleroita ja sonia, suosittuja kuumia latinohittejä, tanssittavaa vauhdikasta timbaa, cha cha chaata, merengueta ja romanttista bachataa. Säveltäjä ja musiikillinen johtaja Daniel Baro on sovittanut useat tunnetut kappaleet moderneiksi ja nykyaikaisiksi "al tiempo" versioksi, jotka soivat tuttuina, mutta kuitenkin uusina ja freesseinä tanssittavina kappaleina. Bandan oma tuotanto on myös Daniel Baron käsialaa.  Karismaattiset Bandan muusikot ja laulajat, solisti ja kitaristi Daniel Baron lisäksi, ovat conga- ja quiro -virtuoosi Alexis Neyra, Tres-kitaristi Oni Batista, trumpetisti Sami Pöyhönen sekä perkussionisti Andres Mena. Vamos a bailar, bienvenidos!
 • Valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt Taalintehtaan kirjastossa
  17. heinä 2020Hiittisten kylän historiikki Vårt Hitis julkaistiin kesällä 2019. Saman teeman valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt oli esillä Hiittisten kirjastossa, ja nyt pääset tutustumaan näyttelyyn Taalintehtaan kirjastossa! Näyttelyssä historialliset kuvat yhdistyvät moderniin aikaan mielenkiintoisella ja ajatuksia herättävällä tavalla. Näyttely on esillä 8.6-31.7.2020 välisenä aikana. Lämpimästi tervetuloa!
 • REKO jakelu
  16. heinä 2020Reko-mallissa tuottaja ja kuluttaja tapaavat sovittuna ajankohtana ja kuluttaja saa ostaa ruokansa suoraa tuottajalta ilman välikäsiä. REKO-renkaat toimivat Facebookin kautta suljettuina ryhminään, joissa tilaukset ja toimitukset sovitaan. Kemiönsaaren REKOon pääset mukaan liittymällä facebook-ryhmään; https://www.facebook.com/groups/REKO.Kimitoon/  
 • Valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt Taalintehtaan kirjastossa
  16. heinä 2020Hiittisten kylän historiikki Vårt Hitis julkaistiin kesällä 2019. Saman teeman valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt oli esillä Hiittisten kirjastossa, ja nyt pääset tutustumaan näyttelyyn Taalintehtaan kirjastossa! Näyttelyssä historialliset kuvat yhdistyvät moderniin aikaan mielenkiintoisella ja ajatuksia herättävällä tavalla. Näyttely on esillä 8.6-31.7.2020 välisenä aikana. Lämpimästi tervetuloa!
 • Kirpputori ja periteinen lohikeitto
  15. heinä 2020Loppmarknad och traditionell laxsoppa/ Kirpputori ja periteinen lohikeittoLoppmarknad och traditionell laxsoppa måndag 13.7.2020, tisdag 14.7.2020 och onsdag 15.7.2020 kl. 11.00-14.00.I år ordnas loppmarknaden och laxsoppan enligt ett nytt koncept där man anmäler sitt deltagande på förhand till Labbnäs (0408330495 eller [email protected]). Genom anmälan får man äta lunch och besöka loppmarknaden. Då man kommer till Labbnäs går man in i huvudbyggnaden och betalar lunchen, samtidigt får man en inträdesbiljett till loppmarknaden. Begränsat antal platser.Laxsoppa, Labbnäs limpa & smör, rabarberpaj och kaffe 12 €Pris för barn 6 €.Reservera lunch och tillträde till [email protected] 8330 495Välkomna!Loppmarknaden i Labbnäs är ett årligen återkommande evenemang. Traditionen startade år 1990, då köket renoverades. Det medförde att det fanns mycket överlopps saker som huset ville bli av med. Då kom en av kokerskorna på den genialiska idén, att ordna en loppmarknad. Sedan dess har Labbnäs med tacksamhet tagit emot donerade saker. Marthorna hjälper också till under själva dagen i köket och det är de som är försäljare vid lopptorget. I samband med loppmarknaden är det tradition att äta kökets berömda laxsoppa och ett lotteri brukar marthorna också ordna den dagen. Pengarna som kommer in behövs för och används i Labbnäs verksamhet.Kirpputori ja periteinen lohikeitto maanantai 13.7.2020, tiistai 14.7.2020 ja keskiviiko 15.7.2020 klo. 11.00-14.00.Tänä vuonna lohikeitto ja kirpputori järjestetään uudella tapaa. Olethan ystävällinen ja ilmottaudut etukäteen (0408330495 eller [email protected])! Ilmottautumalla syöt lounaan ja vierailet kirpputorilla. Tulet suoraan päärakenukseen maksat lounaan ja saat pääsylipun kirpputorille. Tilaisuudessa paikkoja rajoitetusti. Lohikeitto, Labbnäsin limppua & voita, raparperipiirakka ja kahvi 12 €Hinta lapsille 6€Varaukset lounaalle ja kirpputorille:[email protected] 8330 495Sydämellisesti tervetuloa!Kirpputori Labbnäsissa on joka vuotinen tapahtuma. Perinne sai alkunsa 1990 jolloin keittiön remontista jäi paljon ylimääräistä tavaraa josta haluttiin eroon. Eräs keittäjistä sai loistavan idean, että järjestetään kirpputorimyyjäiset. Siitä lähtien Labbnäsissa on otettu kiitollisesti vastaan tavaroita kirpputorille. Martat ovat myös apuna keittiössä, tarjoilijoina ja myyjinä kirpputori päivänä. Perinteisesti on tapana syödä keittiön kehuttua lohikeittoa. Martat järjestävät myöskin arpajaiset kyseisenä päivänä. Saadut rahat käytetään Labbnäsin toimintaan.
 • Valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt Taalintehtaan kirjastossa
  15. heinä 2020Hiittisten kylän historiikki Vårt Hitis julkaistiin kesällä 2019. Saman teeman valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt oli esillä Hiittisten kirjastossa, ja nyt pääset tutustumaan näyttelyyn Taalintehtaan kirjastossa! Näyttelyssä historialliset kuvat yhdistyvät moderniin aikaan mielenkiintoisella ja ajatuksia herättävällä tavalla. Näyttely on esillä 8.6-31.7.2020 välisenä aikana. Lämpimästi tervetuloa!
 • Kirpputori ja periteinen lohikeitto
  14. heinä 2020Loppmarknad och traditionell laxsoppa/ Kirpputori ja periteinen lohikeittoLoppmarknad och traditionell laxsoppa måndag 13.7.2020, tisdag 14.7.2020 och onsdag 15.7.2020 kl. 11.00-14.00.I år ordnas loppmarknaden och laxsoppan enligt ett nytt koncept där man anmäler sitt deltagande på förhand till Labbnäs (0408330495 eller [email protected]). Genom anmälan får man äta lunch och besöka loppmarknaden. Då man kommer till Labbnäs går man in i huvudbyggnaden och betalar lunchen, samtidigt får man en inträdesbiljett till loppmarknaden. Begränsat antal platser.Laxsoppa, Labbnäs limpa & smör, rabarberpaj och kaffe 12 €Pris för barn 6 €.Reservera lunch och tillträde till [email protected] 8330 495Välkomna!Loppmarknaden i Labbnäs är ett årligen återkommande evenemang. Traditionen startade år 1990, då köket renoverades. Det medförde att det fanns mycket överlopps saker som huset ville bli av med. Då kom en av kokerskorna på den genialiska idén, att ordna en loppmarknad. Sedan dess har Labbnäs med tacksamhet tagit emot donerade saker. Marthorna hjälper också till under själva dagen i köket och det är de som är försäljare vid lopptorget. I samband med loppmarknaden är det tradition att äta kökets berömda laxsoppa och ett lotteri brukar marthorna också ordna den dagen. Pengarna som kommer in behövs för och används i Labbnäs verksamhet.Kirpputori ja periteinen lohikeitto maanantai 13.7.2020, tiistai 14.7.2020 ja keskiviiko 15.7.2020 klo. 11.00-14.00.Tänä vuonna lohikeitto ja kirpputori järjestetään uudella tapaa. Olethan ystävällinen ja ilmottaudut etukäteen (0408330495 eller [email protected])! Ilmottautumalla syöt lounaan ja vierailet kirpputorilla. Tulet suoraan päärakenukseen maksat lounaan ja saat pääsylipun kirpputorille. Tilaisuudessa paikkoja rajoitetusti. Lohikeitto, Labbnäsin limppua & voita, raparperipiirakka ja kahvi 12 €Hinta lapsille 6€Varaukset lounaalle ja kirpputorille:[email protected] 8330 495Sydämellisesti tervetuloa!Kirpputori Labbnäsissa on joka vuotinen tapahtuma. Perinne sai alkunsa 1990 jolloin keittiön remontista jäi paljon ylimääräistä tavaraa josta haluttiin eroon. Eräs keittäjistä sai loistavan idean, että järjestetään kirpputorimyyjäiset. Siitä lähtien Labbnäsissa on otettu kiitollisesti vastaan tavaroita kirpputorille. Martat ovat myös apuna keittiössä, tarjoilijoina ja myyjinä kirpputori päivänä. Perinteisesti on tapana syödä keittiön kehuttua lohikeittoa. Martat järjestävät myöskin arpajaiset kyseisenä päivänä. Saadut rahat käytetään Labbnäsin toimintaan.
 • Valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt Taalintehtaan kirjastossa
  14. heinä 2020Hiittisten kylän historiikki Vårt Hitis julkaistiin kesällä 2019. Saman teeman valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt oli esillä Hiittisten kirjastossa, ja nyt pääset tutustumaan näyttelyyn Taalintehtaan kirjastossa! Näyttelyssä historialliset kuvat yhdistyvät moderniin aikaan mielenkiintoisella ja ajatuksia herättävällä tavalla. Näyttely on esillä 8.6-31.7.2020 välisenä aikana. Lämpimästi tervetuloa!
 • Semesterstöd: Må bra vecka
  13. heinä 2020Semesterstöd 2020Svenska semesterförbundet i Finland r.f är en serviceorganisation vars målsättning är att erbjuda den svenskspråkiga befolkningen semestertjänster på sitt modersmål med medel från Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) . Förbundet samarbetar med semesterhem runt om i Svenskfinland. På semesterhemmen kan semesterfirarna stimulera och förbättra sin livskvalitet både fysiskt och psykiskt.Semestervistelsen är ingen rehabilitering eller vårdform utan det är en period där man kan samla krafter och få nya upplevelser.Vem kan söka?Semesterstödet beviljas utgående från den sökandes ekonomiska, fysiska och sociala situation. Det lönar sig att noggrant motivera sitt behov av semesterstöd och fylla i blanketten noggrant eftersom man då har större chans att få semesterstöd. Motiveringen kan basera sig på ekonomiska, sociala, fysiska eller andra svårigheter och belastningar som den sökande eller dess familj har. Alla ansökningar poängsätts i enlighet med det som ansökanden skrivit på blanketten så det gäller att motivera ordentligt.Det lönar sig att ha fler semesterönskemål eftersom de ökar chansen att bli vald.Semesterförbundet ordnar semestrar för olika målgrupper som t.ex familjer, seniorer, närståendevårdare, ensamma, handikappade och kroniskt sjuka. Semesterförbundet samarbetar med olika förbund och föreningar som är med och ordnar program under semestervistelsen.Labbnäs semesterhem, semesterperioder 2020:” Må bra vecka” för vuxna:13.7-18.7.2020, sista ans.dag den 30.4.20205.10-10.10.2020, sista ans.dag den 30.8.202024.9-27.9.2020, Yogasemester för vuxna, sista ans.dag den 30.7.2020Yoga är för alla. Yoga är för dig som känner dig stressar, är rastlös, har svårt att sova, vill stretcha ut en stel kropp, för dig som vill hitta styrka och för dig som aldrig gjort yogan förr. Under helgen kommer vi ta emot era önskemål och skapa en sådan yoga helg som du önskar dig. Balansera kroppen inifrån och ut, testa på nya saker och ge tid för vila.Under veckoslutet fungerar Yoga Luxia med Cecilia Weckström som yogalärare. Du är varmt välkommen! ♥Ansök om semesterstöd hos Svenska semesterförbundet i Finland r.f. för att komma till oss och njuta av välförtjänt semester.
 • Kirpputori ja periteinen lohikeitto
  13. heinä 2020Loppmarknad och traditionell laxsoppa/ Kirpputori ja periteinen lohikeittoLoppmarknad och traditionell laxsoppa måndag 13.7.2020, tisdag 14.7.2020 och onsdag 15.7.2020 kl. 11.00-14.00.I år ordnas loppmarknaden och laxsoppan enligt ett nytt koncept där man anmäler sitt deltagande på förhand till Labbnäs (0408330495 eller [email protected]). Genom anmälan får man äta lunch och besöka loppmarknaden. Då man kommer till Labbnäs går man in i huvudbyggnaden och betalar lunchen, samtidigt får man en inträdesbiljett till loppmarknaden. Begränsat antal platser.Laxsoppa, Labbnäs limpa & smör, rabarberpaj och kaffe 12 €Pris för barn 6 €.Reservera lunch och tillträde till [email protected] 8330 495Välkomna!Loppmarknaden i Labbnäs är ett årligen återkommande evenemang. Traditionen startade år 1990, då köket renoverades. Det medförde att det fanns mycket överlopps saker som huset ville bli av med. Då kom en av kokerskorna på den genialiska idén, att ordna en loppmarknad. Sedan dess har Labbnäs med tacksamhet tagit emot donerade saker. Marthorna hjälper också till under själva dagen i köket och det är de som är försäljare vid lopptorget. I samband med loppmarknaden är det tradition att äta kökets berömda laxsoppa och ett lotteri brukar marthorna också ordna den dagen. Pengarna som kommer in behövs för och används i Labbnäs verksamhet.Kirpputori ja periteinen lohikeitto maanantai 13.7.2020, tiistai 14.7.2020 ja keskiviiko 15.7.2020 klo. 11.00-14.00.Tänä vuonna lohikeitto ja kirpputori järjestetään uudella tapaa. Olethan ystävällinen ja ilmottaudut etukäteen (0408330495 eller [email protected])! Ilmottautumalla syöt lounaan ja vierailet kirpputorilla. Tulet suoraan päärakenukseen maksat lounaan ja saat pääsylipun kirpputorille. Tilaisuudessa paikkoja rajoitetusti. Lohikeitto, Labbnäsin limppua & voita, raparperipiirakka ja kahvi 12 €Hinta lapsille 6€Varaukset lounaalle ja kirpputorille:[email protected] 8330 495Sydämellisesti tervetuloa!Kirpputori Labbnäsissa on joka vuotinen tapahtuma. Perinne sai alkunsa 1990 jolloin keittiön remontista jäi paljon ylimääräistä tavaraa josta haluttiin eroon. Eräs keittäjistä sai loistavan idean, että järjestetään kirpputorimyyjäiset. Siitä lähtien Labbnäsissa on otettu kiitollisesti vastaan tavaroita kirpputorille. Martat ovat myös apuna keittiössä, tarjoilijoina ja myyjinä kirpputori päivänä. Perinteisesti on tapana syödä keittiön kehuttua lohikeittoa. Martat järjestävät myöskin arpajaiset kyseisenä päivänä. Saadut rahat käytetään Labbnäsin toimintaan.
 • Valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt Taalintehtaan kirjastossa
  13. heinä 2020Hiittisten kylän historiikki Vårt Hitis julkaistiin kesällä 2019. Saman teeman valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt oli esillä Hiittisten kirjastossa, ja nyt pääset tutustumaan näyttelyyn Taalintehtaan kirjastossa! Näyttelyssä historialliset kuvat yhdistyvät moderniin aikaan mielenkiintoisella ja ajatuksia herättävällä tavalla. Näyttely on esillä 8.6-31.7.2020 välisenä aikana. Lämpimästi tervetuloa!
 • Valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt Taalintehtaan kirjastossa
  10. heinä 2020Hiittisten kylän historiikki Vårt Hitis julkaistiin kesällä 2019. Saman teeman valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt oli esillä Hiittisten kirjastossa, ja nyt pääset tutustumaan näyttelyyn Taalintehtaan kirjastossa! Näyttelyssä historialliset kuvat yhdistyvät moderniin aikaan mielenkiintoisella ja ajatuksia herättävällä tavalla. Näyttely on esillä 8.6-31.7.2020 välisenä aikana. Lämpimästi tervetuloa!
 • Rosmoteatteri
  9. heinä 2020Rosmoteatteri on vapaa teatteriryhmä, joka talvella alkoi suunnitella jännittävää ja hauskaa kesänäytelmää Taalintehtaalle. Monivaiheisen kevään jälkeen päätimme toteuttaa näytelmämme Murha Lasitehtaalla! Viisi ihmistä on kokoontunut vanhalle lasitehtaalle suunnittelemaan tehtaan tulevaisuutta. Kulunvalvonta-automatiikka lukitsee heidät sisään. Tehtaan johtaja löytyy kuolleena. Kuka on murhaaja? Vanha lasimestari, nuori lasimestari, poliisi, ulkomaalainen ja pitopalvelun omistaja alkavat syytellä toisiaan… Rosmoteatterin taiteellisesta johdosta vastaavat kirjailija Juha Ruusuvuori ja näyttelijä Sofia Törnqvist. Olemme aiemmin tehneet kaksi kesänäytelmää Taalintehtaalle. Innokkaan amatööriryhmän kanssa toteutamme yhden Kemiönsaaren harvoista kesätapahtumista tänä kesänä.
 • Valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt Taalintehtaan kirjastossa
  9. heinä 2020Hiittisten kylän historiikki Vårt Hitis julkaistiin kesällä 2019. Saman teeman valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt oli esillä Hiittisten kirjastossa, ja nyt pääset tutustumaan näyttelyyn Taalintehtaan kirjastossa! Näyttelyssä historialliset kuvat yhdistyvät moderniin aikaan mielenkiintoisella ja ajatuksia herättävällä tavalla. Näyttely on esillä 8.6-31.7.2020 välisenä aikana. Lämpimästi tervetuloa!
 • Lasten päivät Ruukinmuseossa
  8. heinä 2020Millaista oli elää Taalintehtaan ruukkikylässä 1900-luvun alussa? Lasten päivät Ruukinmuseolla tänä vuonna:ke 8.7 klo 10-11.30 kodin askareitake 22.7 klo 10-11.30 leikkejä ja leikkikalujake 5.8 klo 10-11.30 ruukin työpäivä Ohjelma on suunnattu etupäässä yli 5-vuotiaille. Ohjelma on kaksikielinen. Liput 5€
 • Valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt Taalintehtaan kirjastossa
  8. heinä 2020Hiittisten kylän historiikki Vårt Hitis julkaistiin kesällä 2019. Saman teeman valokuvanäyttely Hiittinen ennen ja nyt oli esillä Hiittisten kirjastossa, ja nyt pääset tutustumaan näyttelyyn Taalintehtaan kirjastossa! Näyttelyssä historialliset kuvat yhdistyvät moderniin aikaan mielenkiintoisella ja ajatuksia herättävällä tavalla. Näyttely on esillä 8.6-31.7.2020 välisenä aikana. Lämpimästi tervetuloa!
 • Taidekioski näyttely ikkunassa
  22. kesä 2020Syyskuussa 2018 Sagalundin lastenkulttuurikeskus ja Kemiönsaaren kunta käynnistivät uuden yhteistyöprojektin TaideKioskin, joka tuo luovan tekemisen kunnan ala- ja yläkouluihin. Projektin tukijana toimii opetus- ja kulttuuriministeriö. TaideKioski vierailee vuoropäivinä kunnan eri kouluissa koulupäivän aikana. TaideKioskin taidekasvattaja järjestää avoimia pop-up työpajoja pitkällä välitunnilla sekä vierailee luokissa. TaideKioskissa tekeminen on vapaaehtoista, hauskaa sekä lasten ja nuorten toiveisiin pohjautuvaa. Toiminnalla haluttiin tavoittaa mahdollisimman kattavasti kaikki kunnan lapset ja nuoret. Myös ne, jotka eivät jostain syystä pääse osallistumaan vapaa-ajalla taidekerhoihin ja -harrastuksiin. Siksi TaideKioski toimii kouluissa koulupäivän aikana. Avoimella pop-up työpaja mallilla tavoitellaan mahdollisimman matalan kynnyksen osallistumista. TaideKioskin pedagogiikan ydin on luovuuskasvatuksessa. Vaikka ollaan kouluympäristössä, toiminta pyrkii erottumaan perinteisestä koulutyöskentelystä. Lopputulos ei ole tärkein, vaan itse prosessi. Taidekasvattaja ei anna valmiita ohjeita ja malleja, vaan ennemmin virikkeitä ja kysymyksiä. Tavoitteena on avoin mieli ja rohkeus katsoa ympäröivää maailmaa uusista näkökulmista taiteen keinoin. Instagram @artkioskk